HGF-tillverkad pyramidmatta i återvunnet gummi
Innovationer

En del av vårt DNA

För att skapa banbrytande produkter och lösningar krävs ett visst mindset –
tron på att det omöjliga faktiskt är möjligt.

För oss är innovation avgörande för att fortsätta utvecklas och samtidigt bidra till våra kunders framgångar.


 
Vår filosofi har genomsyrat företaget sedan starten 1948 och det är innovationskraften och entreprenörskapet som har tagit oss genom både utmanande och svåra passager.

Genom vårt tankesätt med inriktning på ständiga förbättringar bidrar varje medarbetare dagligen till vår utveckling. Detta ökar vår egen och våra kunders tillfredsställelse, samtidigt som vi skapar ett ökat gemensamt förtroende.

Vi vet att ett bra samarbete är grunden till att vi tillsammans utvecklar nya lösningar och förbättringar, vilket leder till bättre produkter och ökad lönsamhet.

Vi är ett kunskapsintensivt företag som arbetar i nära relation med kunder och leverantörer för att stärka leveranskedjan i alla led. Många gånger blir vi en förlängning av våra kunders R&D-avdelningar och det är tillsammans som vi blir konkurrenskraftiga. Resultatet är långa, djupa och framgångsrika samarbeten med våra kunder.

Nedan finns exempel på några av alla lyckade samarbeten.
IWF tyngdlyftningsskiva
ELEIKO

Perfect match

Eleiko är världsledande inom tyngdlyftningsbranschen och är ett företag som ständigt utmanar gränserna för att kunna överträffa sina kunders förväntningar.

Tillsammans inledde vi ett utvecklingsprojekt med målet att förbättra vad som redan då var en av marknadens bästa tyngdlyftningsskivor. Vi förstod från början att detta skulle komma att bli en "perfect match" med tanke på vår gemensamma filosofi att ständigt förbättras.

Med nytänkande inom alla områden som exempelvis material, process och produktdesign nådde vi ännu högre höjder.

Resultatet - en unik patenterad tyngdlyftningsskiva av högsta kvalitet.
Cenesy

Golv som gör skillnad

Vi är oerhört stolta över att kunna vara en bidragande faktor Cenesys i arbete för att motverka både frakturer och traumatiska hjärnskador som är vanligt förekommande vid fallolyckor.

HGF har utvecklat ett energiabsorberande material som i synergi med Cenesys unika patenterade golvkonstruktion avsevärt minskar slagaccelerationen.

Tillsammans gör vi skillnad!
Skyddsgolv
Patenterad gummibeklädd hästsko
öllöv

SoftStep = Run free

Öllöv Softstep är det bästa av två världar. En hästsko som består av en kärna i aluminium eller stål omsluten av ett specialutvecklat material och mönster för att återskapa hovens egen glidfas. Samtidigt bidrar Öllöv SoftStep till ökad komfort och säkerhet för både häst och ryttare samtidigt som den dämpar maxbelastningen. 

Enligt en vetenskaplig studie genomförd 2019 av professor Lars Roepstorff dämpar SoftStep maxbelastning, krafter som hästar utsätts för när den rör sig, även på mjuka underlag som gräs och fiber. Studien är genomförd med OBST där Öllöv SoftStep jämförs mot stålskor.