Gummi

Gummi

Gummi är en polymer som vanligtvis tillverkas av latex från gummiträd men det kan även tillverkas syntetiskt. Det är ett elastiskt material som kan sträckas för att sedan återgå till sin ursprungliga form vilket gör det idealiskt för applikationer som kräver flexibilitet och motståndskraft mot deformation. Gummi har även goda egenskaper när det kommer till isolering, tätning och dämpning av vibrationer och ljud.

Olika typer av gummi

Är du intresserad av att veta mer om gummi och vilken polymer som lämpar sig bäst för just er applikation eller gummiprodukt?

Process

Hos HGF använder vi oss av flera olika tillverkingsprocesser för formgjutning av produkter i gummi. Processerna har olika fördelar med avseende på produktens geometri och egenskaper.

Nyfiken på att veta mer?

Provning och kontroll av gummi

Provning och kontroll av gummidetaljer är en viktig del för att säkerställa att slutprodukten uppfyller ställda kravspecifikationer och kvalitetsstandarder. Det finns flera olika testmetoder som används för att kontrollera och verfiera material och produkters egenskaper.

Historia

Materialet gummi har en lång historia som sträcker sig hela vägen tillbaka till antikens Mesoamerika och har sedan dess utgjort en viktig del inom fler olika industrier.