Processer

På HGF har vi ett flertal olika produktionsmetoder och processer. Det ger oss fördelen att alltid kunna välja de processer som lämpar sig bäst för just er produkt. De olika processerna för gummibearbetning har var för sig unika för- och nackdelar vilket skapar en hög flexibilitet.

Man kan särskilja två huvudsteg vid gummitillverkning. Det första steget består av blandningsprocessen. Denna fas av tillverkningen genererar ett halvfabrikat som i nästa steg kan användas i flertalet olika processer såsom formvulkning, extrudering och kalendrering.

Avsnittet om processer är tänkt att bidra till en ökad förståelse kring de olika tillverkningsprocesser som vi använder oss av här på HGF. Som helhetsleverantör har vi möjlighet att både föreslå och blanda lämpligt material som passar för just er produkt samtidigt som vi väljer en kostnadseffektiv process för formgjutningen av gummi.

Blandning

Hjärtat i vår verksamhet är blandningsprocessen som ger oss en hög flexibilitet då vi är självförsörjande av blandat gummi. Våra materialtekniker utvecklar kontinuerligt recept för de gummiprodukter som formgjuts. Nyfiken på att veta mer om blandningsprocessen?

Injektionsgjutning

Det finns flertalet anledningar till varför man i många fall väljer processen injektionsgjutning. I denna del får ni veta vilka mer om dessa fördelar.

Kompressionsgjutning

Att formgjuta gummi med kompressionsgjutning är en relativt enkel metod med många fördelar. Kompressionsgjutning är den första av de olika tillverkningsprocesser som utvecklats för formgjutning av gummi. 

Injektion-transfer gjutning

Injektion-transfergjutning av gummi är en tillverkningsprocess som kombinerar fördelarna med formsprutning och kompressionsgjutning. Det möjliggör tillverkning av komplexa gummidetaljer där hög precision och kvalitet eftersöks.