Affärsområden

Under mer än 70 år har vi ständigt tagit fram nya produkter och utvecklat innovationer tillsammans med våra kunder. Detta har resulterat i vårt fullserviceerbjudande inom formgjutna produkter till följande affärsområden.

Industrial Products
Vi har lång erfarenhet av att leverera gummiprodukter till industriföretag runt om i världen. Ofta krävs material och en design som möjliggör absorption av stötar, ljud och vibrationer. Produkter vi tillverkar används för att göra maskiner och system säkrare, tystare och mer energieffektiva. Vi utvecklar produkterna tillsammans med er för att uppfylla era högt ställda krav och specifikationer, både idag och i framtiden.

Marine
Den marina industrin behöver gummiprodukter som klarar extrema förhållanden. Tillsammans tar vi fram rätt materialval, utvecklar prototyper och genomför teknisk beräkning för att uppnå bästa möjliga slutprodukt. Vi har gedigen erfarenhet och vår maskinpark är anpassad för produktion av stora och komplexa produkter till marin- och offshoreindustrin.

Vår entrepenörskap har utmynnat i ett patenterat fendersystemet, De:Fender, för den marina industrin.

Mining & Construction
Fokus i detta affärsområde ligger i driftsäkerhet, ökand livslängd och minskat slitage. Alla år i branschen har inneburit att vi samlat på oss ovärderlig kunskap om material som vi kunnat optimera för att klara tuffa miljöer med hårt slitage och höga belastningar. Produkter för gruvindustrin är ofta en kombination av gummi med ytterligare material, exempelvis stål, textil eller keramik. Under årens lopp har vi i nära samarbete med våra kunder utvecklat slitskydd, siktmedia, dammtätningar, maskinfötter samt ljud- och vibrationsdämpare.

Sealings
Produkter vi tillverkar används runt om i världen där man ställer höga krav på att tätning och säkerhet. Med hjälpa av era krav och önskemål utvecklar vi material för era prototyper, produkter och serieproduktion. Våra experter hjälper er att utveckla membran, packningar, genomföringar och andra tätningslösningar. 

En av våra kunder är Roxtec där kombinationen av vårt material och deras produktdesign ger ett certifierat skydd mot flera risker, inklusive brand, gas och vattenläckage.

Sports
Vi har lång erfarenhet av att leverera högkvalitativa gummiprodukter till företag med inriktning mot idrott och hälsa. Ofta används gummi för att uppnå en kombination av olika egenskaper – allt från friktion och studs till slitstyrka. Vi är stolta över att tillsammans med våra kunder kunna bidra till nya världsrekord men än mer viktigt, en förbättrad folkhälsa.

Några exempel på detta är patenterade tyngdlyftningsskivor, hästskor och rullskidhjul till de största varumärkena på marknaden.

Produkter

Vill ni veta mer om olika produkter vi tillverkar?