HGF + payoff 0590+X100

HGF 70 år!

I september i år fyller anrika AB Halmstads Gummifabrik 70. 
 
- Det är en rätt fantastisk resa vi gjort, säger Jan Johansson som är styrelseordförande och huvudägare.
 
Han minns den första tiden av pionjäranda och hur verksamheten började få ordentlig fart när HGF flyttade ut på öster i Halmstad till sina nuvarande lokaler. Sedan dess har företaget utvecklats på flera sätt. I denna resa mot framtiden stannar Jan vid några viktiga hållplatser.
 
- Vi satsar på egna produkter som tillsammans med vår legotillverkning ger marknaden ett bredare utbud. All vår kunskap om material, produktutveckling och att optimera vår process drar vi nytta av i helt egna produkter.
 
När Lean produktion infördes 2007 innebar det en genomgripande effektivisering.
 
- Det blev en riktig nytändning för vår produktion! Vi jobbar idag på ett betydligt bättre sätt än före Lean. Personalens kunnande och idéer på förbättringar är hela tiden i fokus.
 
Kunskapsföretaget HGF växer fram.
 
- Personalens kompetens är hög och vi har flera specialister som stödjer projekten, till exempel vår utvecklingsavdelning.
 
Idag är det inte enbart gummi som gäller i HGF:s produktion utan andra polymerer som TPE. Men att hävda att gummi kommer att ersättas av andra material är inget Jan tror på.
 
- Jag är övertygad att gummiprodukter alltid kommer att finnas eftersom de spelar en aktiv roll i vårt dagliga liv, säger Jan och radar upp flera exempel.  I bilar, flygplan, tåg och i tvättmaskiner och diskmaskiner i hemmen, för att nämna några. Dessa skulle inte fungera utan vibrations- och stötdämpande gummidetaljer.
 
Till jubileet har denna resa genom sjuttio år sammanfattats i en bildrik och informativ bok. Lördagen den 23 september är det öppet hus och då öppnas portarna för alla medarbetare med familjer.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter