HGF + payoff 0590+X100

Rejäl kunskapsinjektion i HGF:s monter på Plastteknik Nordic

– Vi har både en bred och djup kunskap som vi vill berätta mer om. Därför ställer vi ut på Plastteknik Nordic i Malmö nu i maj.
 
Stefan Borg, som är försäljningschef på HGF, ger flera exempel på kreativa lösningar där företagets samlade kunskap är tongivande. Det är både i form av egna produkter och i samarbetsprojekt med kunderna.
 
– För att underlätta produktionen för kunden utvecklar vi systemlösningar där vi tar ansvar för fler delmoment än att tillverka formgodset. Vi levererar en komplett produkt till kunden som får en enklare process med färre leverantörer.
 
Ett område som ständigt utvecklas är produktionstekniken. Ju kortare cykeltider desto snabbare produktion och steget till kunden på marknaden blir kortare.
 
– Det krävs kunskap för att effektivisera tillverkningen på rätt sätt. Särskilt när kundens produkter innehåller flera komponenter, till exempel gummi, metall och plast. I det arbetet stödjer vi kunden med designförslag och kör olika tester.
 
Med åren har HGF byggt en kunskapsbank om gummi och TPE. Nu berikas detta med miljösatsningar.
 
– Vi har en pågående materialutveckling där det senaste tillskottet är att återanvända gummi för att spara miljö och resurser och för att få en produkt med nya egenskaper.
 
Ett affärsområde som HGF länge arbetat med är fordonsindustrin.
 
– På mässan berättar vi om vår tillverkning av stänkskydd, som är ett helt nytt produktområde för oss.
 
Ett besök i HGF:s monter på Plastteknik Nordic, 17 och 18 maj, blir alltså en rejäl kunskapsinjektion, lovar Stefan.
 
Fyll i formuläret via denna länk, så får du ditt entrékort!

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter