HGF + payoff 0590+X100

Vår utvecklingsavdelning stärker kundernas varumärken

Det krävs flera steg för att en idé ska kunna realiseras till en tillverkningsbar produkt, inte minst kompetensmässigt. Vår utvecklingsavdelning är ett stöd i den processen.
     - Vi hjälper kunden att ta fram nya koncept, att utveckla en ny produkt eller att skapa nya varianter, säger Zaheer Mohammad som är ansvarig för avdelningen.
     Ett exempel är bilmattor som allt mer har blivit en designprodukt. Kunderna inom bilindustrin ser mattorna som ett sätt att profilera sig och söker lösningar som svarar mot varumärket. Där hjälper vi till med att ta fram koncept. Ett annat exempel är Eleiko där vi bistår deras utveckling av skivor till skivstänger.
     När vi får ett uppdrag av en kund sätter vi samman de kompetenser som behövs för att lösa uppgiften. I projektgruppen ingår kompetenser som processteknik och materialkvalitet. Men det gäller inte enbart att forma produkter utifrån kundernas idéer.
     - På avdelningen utvecklar vi även egna produkter, berättar Zaheer. Just nu är vår fender till industrihamnar ett högintressant projekt.