HGF + payoff 0590+X100

Stänkskydd

Kabelskydd

Varje dag utsätts fordonet för väder och vind där våra högkvalitativa stänkskydd har en viktig uppgift. De värnar både människa och fordon och vi tillverkar dem för personbilar, lastbilar och transportfordon, bussar, entreprenadfordon, truckar och skogsmaskiner. Med andra ord de trafikslag som finns på marknaden. Våra stänkskydd används av flera välkända varumärken inom fordonsindustrin och automotive.
 
Vi kan branschen, vet vilka krav som ställs och i varje projekt arbetar vi nära kunden. Vi tar fullt ansvar, från att utveckla och produktionsanpassa kundens idéer, välja rätt material i plast eller gummi, designa i CAD-miljö och ta fram verktyg tills produktionen körs igång och produkten levereras.

Användning. Vädrets makter förlorar sitt grepp.

Stänkskydden fästs i hjulhusen på personbilen, lastbilen eller bussen för att inte utsätta personer i omgivningen, karossen eller chassit vid blöt väderlek. Samma gäller på entreprenadmaskinen. Våra skydd är beständiga mot påverkan från utomhusmiljön och klarar hettan i söder och kylan i norr.

Teknik och produktion. Möter höga prestationskrav i tuff utomhusmiljö

Stänkskyddet utsätts för mycket stor påverkan. Det ska också tåla ett kemiskt och mekaniskt slitage från vatten, snö, salt, grus och partiklar från dubbar. Ytterligare krav är att de inte ska gråna och se slitna ut.
 
Vårt utvecklingsteam inleder tidigt samarbetet med kunden och vägleder med vår erfarenhet och kompetens.
Vi designar skyddet efter kundens behov och specifikationer, till exempel materialets hårdhet och slitagemotstånd så att stänkskyddet står emot det dagliga slitaget och nötningen och påverkan från omgivningens värme och kyla. Vi tillverkar stänkskydden i plast eller gummi. Materialet ska kunna stå emot en tuff utomhusmiljö med stora temperaturskillnader och ozonpåverkan. Vi föreslår materialkvalitet, till exempel gummi, TPE eller TPO. Vi tar fram rätt materialblandning efter våra recept eller så skapar vi en helt ny blandning. Självklart testar vi materialet först i vårt labb för att utvärdera egenskaper.
 
Till sist konstruerar vi formverktyg utifrån CAD- underlag och vår konstruktionsavdelning bistår gärna om underlag saknas. När själva designen är färdig och materialvalen gjorts följer en rad tester för att kundanpassa och testa materialen och för att testa påverkan i trafikmiljön. Därefter körs produktionen igång.

Logotype-Volvo
Logo Ford
Logo Land Rover
Logotype-Komatsu